Decoraties, kleuren en meubels voor de perfecte peuterkamer

Decoraties, kleuren en meubels voor de perfecte peuterkamer

Als trotse ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je kleintje. Een eigen peuterkamer waar je kind zich helemaal thuis voelt, is dan ook onmisbaar. Maar hoe creëer je nu zo'n gezellige en stimulerende omgeving? In dit artikel geven we je persoonlijk en vriendelijk advies over decoraties, kleuren en meubels die perfect passen in een peuterkamer. Lees snel verder en laat je inspireren!

Decoraties: maak het gezellig en leerzaam

Decoraties zijn belangrijk om een kamer sfeervol en gezellig te maken. Kies voor de peuterkamer bijvoorbeeld voor vrolijke muurstickers met dieren, voertuigen of de favoriete tekenfilmfiguren van je kind. Ook een mooie poster of een kleurrijk schilderijtje aan de muur zorgt voor een gezellige uitstraling. 

Naast decoraties die puur voor de sfeer zijn, kun je ook kiezen voor leerzame decoraties. Denk bijvoorbeeld aan een wereldkaart, een poster met het alfabet of een educatieve muursticker met cijfers en vormen. Zo wordt de peuterkamer niet alleen een fijne plek om te spelen, maar ook om te leren!

Kleuren: ga voor rustgevende tinten

De kleuren die je kiest voor de peuterkamer hebben veel invloed op de sfeer en de beleving van je kind. Het is belangrijk om te kiezen voor kleuren die rustgevend zijn, zodat je kind zich op zijn gemak voelt en lekker kan slapen. Denk bijvoorbeeld aan zachte pasteltinten, zoals lichtblauw, zachtroze of lichtgroen. Binnen het standaard assortiment van Fenna & Florien vind je een hele boel mooie, zachte kleuren voor de meubels. 

Wil je toch wat meer kleur in de kamer? Kies dan voor één opvallende accentkleur, bijvoorbeeld voor accessoires zoals kussens, dekbedovertrekken of een vloerkleed. Zo blijft de basis rustig, maar is er toch voldoende kleur en vrolijkheid in de kamer.

Meubels: praktisch en veilig

De meubels in een peuterkamer moeten natuurlijk praktisch en veilig zijn. Kies voor een stevig bedje met een goede matras, zodat je kind comfortabel kan slapen. Bij Fenna & Florien vind je een koudschuimmatras in de collectie. Koudschuim beschikt over een bijzonder goede veerkracht en een hoog ligcomfort. Dankzij de goede vochtabsorptie en ventilatie voelt een koudschuimmatras altijd fris aan. Een bed met opstaande randen of een uitvalbeveiliging is een goede keuze om te voorkomen dat je kind uit bed valt.

Daarnaast is voldoende opbergruimte belangrijk. Denk aan een kledingkast, een ladekast of een boekenkast. Zorg dat de meubels stevig staan en goed verankerd zijn, zodat ze niet om kunnen vallen als je kind er tegenaan stoot of erin klimt.

Maak de peuterkamer tenslotte compleet met een gezellig zithoekje waar je kind lekker kan lezen of spelen. Een zachte stoel of een vrolijk gekleurd zitzakje is hiervoor ideaal. Met deze tips creëer je een prachtige peuterkamer waar je kind zich helemaal thuis voelt. Veel plezier met het inrichten en geniet van de blije gezichtjes van je kleintje!

Terug naar blog
1 van 4