Hoe richt je een babykamer in?

Hoe richt je een babykamer in?

Ben jij al helemaal bezig met hoe jouw babykamer eruit gaat zien voor de kleine? Het inrichten van een babykamer is ontzettend leuk om te doen! Je mag nadenken over wat voor commode, kledingkast en accessoires je in de babykamer wil. Voordat je een babykamer gaat inrichten moet je nadenken over het budget dat je wil uitgeven, daarnaast moet je nadenken over de stijl en natuurlijk de veiligheid. Maar hoe richt je dan een babykamer in?

Babykamer spullen

Bij het inrichten van je babykamer heb je een handvol spullen echt nodig. Het belangrijkste is natuurlijk dat jouw kindje zich fijn voelt in de babykamer en daar tot rust kan komen. Maak voordat je begint met het inrichten van je babykamer een lijstje met wat je allemaal nodig hebt! Het belangrijkste is natuurlijk het kinderbedje, commode, en de kast. Daarnaast kan ook een stoel fijn zijn, leuke verlichting en wellicht andere accessoires.

De kleur van de babykamer

Om de babykamer gezellig in te richten willen veel ouders vaak de babykamer in een thema of een kleur. Als je het geslacht van je baby weet kan je de babykamer daarop aanpassen. Echter kan je er ook voor kiezen om juist wat subtielere kleuren te gebruiken met het idee dat die eventueel langer leuk blijven. Lichte zachte kleuren werken rustgevend voor kinderen en zijn daarom ook in trek bij veel ouders. Je kan de babykamer meer sfeer geven door sfeerelementen als knuffels, foto’s, muurletters, muurstickers, plankjes en sfeer verlichting.

Een veilige babykamer met een veilige inrichting

Het belangrijkste is dat jouw baby veilig is in de babykamer. Daarom is het belangrijk dat jouw inrichting hier op aansluit. Alle meubels in je babykamer moeten natuurlijk voldoen aan de veiligheidseisen, geen vervelende randjes hebben en stevig staan. Maar er zijn ook andere zaken waar je op moet letten om te zorgen dat jouw babykamer veilig is. Zorg dat jouw babykamer goed ventileert, maar let hier wel op bij de plaatsing van het babybedje. Je wil niet dat je baby vol in de zon ligt, in de wind staat of naast een verwarming ligt. Verder is het ook erg veilig en handig om alle stopcontacten te voorzien van een beschermplaatje.

Welke stappen moet ik volgen om mijn babykamer in te richten?

We hebben veel verschillende dingen genoemd die belangrijk zijn bij het inrichten van een babykamer. Om je nog een keer de juiste handvaten te geven hebben we een stappenplan gemaakt. Denk na over de volgende stappen voor het inrichten van de perfecte babykamer: Waar komt de babykamer? Welke meubels heb je nodig? Welke kleuren wil ik gebruiken voor mijn babykamer? Welke accessoires heb ik nodig om mijn babykamer af te maken? Hoe plaats ik de meubels zodat mijn kindje veilig is in de babykamer?

Richt de babykamer in!

Wacht niet langer en begin met het inrichten van de babykamer. Bij Fenna & Florien hebben we verschillende prachtige meubels die hand zijn gemaakt en volledig duurzaam. De meubels zijn uniek en gaan ontzettend lang mee. Benieuwd naar de kleuren en/of deze passen bij de babykamer inrichting? Haal onze gratis kleurstalen in huis en bekijk de mogelijkheden.

Terug naar blog
1 van 4