Kinderkamer inspiratie | Fenna & Florien

Hoeveel graden moet een babykamer zijn?

Voor de babykamer is het natuurlijk erg belangrijk dat deze op een aangename temperatuur is voor je baby, maar welke temperatuur is dat nou precies? Een baby moet natuurlijk veel slapen, daarom is het erg belangrijk dat de temperatuur in de babykamer een aangename temperatuur is voor je baby om op te slapen met een dekentje op slaapzakje. De ideale temperatuur voor een baby die onder een slaapzakje of dekentje wil gaan slapen is tussen de 16° en 20° Celsius met een ideale temperatuur van 18° Celsius. In deze temperaturen heeft je baby het het comfortabelst in zijn of haar bedje, zodat hij of zij heerlijk kan slapen.

Maak de kamer lekker warm in de winter

In de winter is het in Nederland zelden deze ideale temperatuur. In die maanden is het dus belangrijk om de babykamer goed te verwarmen zodat je baby ook in de winter lekker kan slapen door die ideale temperatuur aan te houden. In de winter is dat het makkelijkst door de verwarming licht aan te zetten zodat het op de babykamer een lekkere 18° Celsius is. Zo zorg je ervoor dat je baby zelfs in de koude wintermaanden lekker en comfortabel kan slapen

Hoe kun je de babykamer koelen als het te warm is?

Het koelen van de babykamer is net wat lastiger dan het verwarmen van een babykamer. Zo is het het beste om te voorkomen dat de kamer te warm is, dit kun je doen door de kamer goed te isoleren, denk aan driedubbel glas, rolluiken en zo min mogelijk buitenmuren. Dit is natuurlijk lastig te realiseren als de baby er al is. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om zowel de gevoelstemperatuur als de absolute temperatuur te verlagen. De gevoelstemperatuur verlagen is relatief makkelijk, dit kan bijvoorbeeld met een ventilator, deze zal door middel van luchtverplaatsing, de gevoelstemperatuur een paar graden naar beneden kunnen brengen. De absolute temperatuur naar beneden brengen kan helaas maar op 1 manier en dat is met een airco. Een airco kun je net als een verwarming instellen op een bepaalde temperatuur, die deze vervolgens aan zal houden.

Terug naar blog
1 van 4