Kinderkamer trends 2023

Kinderkamer trends 2023

Een kinderkamer inrichten is voor de meeste ouders een grote klus. Hierbij wordt er vaak gebruik maakt van de eerste grote baby store en worden producten in bulk ingekocht. Maar dit is helemaal niet nodig. Wanneer je de laatste trends weet van kinderkamers kan je gericht de juiste producten kopen voor de kinderkamer van jouw kindje. Met de laatste kindertrends kunnen ouders out of the box denken en creatiever de kinderkamer inrichten. Lees verder voor de laatste kinderkamer trends van 2023.

Welke kleuren voor de kinderkamer?

De juiste kleur vinden voor de kamer van jouw kindje kan een hele klus zijn. Dit komt ook omdat er niet één juiste kleur is te noemen voor een kinderkamer. Traditioneel gezien zijn kleuren als groen en blauw altijd goed. Deze kleuren hebben namelijk een bewezen kalmerend effect. Maar als je meer outside the box wilt denken zijn kleuren als beige, oudroze of diep donkerblauw prachtig voor jouw babykamer in 2023.

Een meer volwassen uitstraling

In 2023 is de tijd van wolkjes en regenbogen eigenlijk voorbij. De meeste kinderkamers hebben een meer natuurlijke uitstraling. Dit geeft een meer ontspannen effect in de kamer en ook voor uw kind. De Meubels in een kinderkamer hoeven ook niet meer in felle kleuren te zijn, een mooie houten meubel met een neutrale kleur is de trend van 2023. Op deze manier hoef je ook minder snel meubels te vervangen en de muren opnieuw te verven. Ben je toch een fan van kinderbehang en kindermeubels? Dat kan natuurlijk! Het belangrijkste is je kinderkamer in te richten zodat jij ervan kan genieten.

Een eigen leer en knutselplek

Een andere nieuwe trend voor in de kinderkamer is een eigen plek voor je kindje waar hij of zij kan leren, knutselen en tekenen. Dit kan je gemakkelijk realiseren met een kinderbureau. Met zo’n kinderbureau heeft je kindje echt een plekje voor zichzelf waar hij of zij zich volledig kan focussen. Wanneer je hier een bijpassende kinderstoel kan vinden is je setje helemaal compleet.

Speelgoed voor de kinderkamer

Kinderspeelgoed kan vaak erg duur zijn en kinderen kunnen al snel hun interesse verliezen in speelgoed. Bovendien kunnen kinderen zich snel ontwikkelen en hierdoor zichzelf meer willen uitdagen of komen hun interesses ergens anders te liggen. Dit kan het erg zonde maken om veel speelgoed te kopen voor je kindje. Maar hier is een oplossing op. Zo kan je in veel gemeentes speelgoed lenen bij een speelotheek. Hierbij moet je er wel voor zorgen dat je deze heel terug kan brengen. Hiervoor is een speelgoedbak ideaal. Zo kan je het speelgoed veilig opbergen waardoor de kans kleiner is dat een van deze geleende stukken speelgoed kapot zullen gaan of kwijt zullen raken.

Terug naar blog
1 van 4