Witte commode | Houten commode | Fenna & Florien

Planten op de kinderkamer

Welke planten zijn geschikt voor op een kinderkamer?

Planten kunnen zorgen voor zuurstof in een kamer, daarom is het geen verrassing dat ouders graag een plant willen zetten in hun babykamer. Daarbij is het wel belangrijk dat er wel dat er de juiste plant in de kamer gezet wordt. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat er geen gevaarlijke of gevoelige planten op de kamer gezet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan giftige planten of planten met doorns zoals cacti. Dit zijn planten die gevaarlijk voor je kind kunnen zijn, passen natuurlijk niet op de babykamer. Hou dit goed in gedachten bij het uitkiezen van een plant voor op de babykamer.

Plaats van plant is van belang

Verder is de plek waar de plant staat ook erg belangrijk. Zo kan de plant natuurlijk niet boven de wieg of het kinderbed hangen, ook is de ondergrond erg belangrijk. Hier is het belangrijk dat de plant een stabiele en stevige ondergrond heeft. Verder zullen de planten regelmatig gecontroleerd moeten worden op schimmel en beestjes. Schimmel en beestjes kunnen namelijk de gezondheid van zowel je baby als je plant negatief beïnvloeden. Daarom is het erg belangrijk dat hier met enige regelmaat op gecontroleerd wordt. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat dit een probleem zal zijn.

Aanraders planten kinderkamer

We hebben je nu veel verteld over wat er belangrijk is voor je plant en welke planten je niet moet gebruiken, maar nog niets over welke planten wel aan te raden zijn. Daarom hebben wij hier een aantal planten die goed in je babykamer passen. Een plant die aan te raden is in de babykamer is de pannenkoekplant, deze plant is namelijk veilig, makkelijk te onderhouden en is ook erg makkelijk te stekken. Een andere plant is de aloë vera, deze plant zal vooral ‘s nachts veel zuurstof produceren, ook is de aloë vera erg makkelijk in onderhoud. Zo zijn de aloë vera en de pannenkoekplant perfect voor op de babykamer.

Terug naar blog
1 van 4