Kinderkamer

Tips voor het creëren van een veilige en stimulerende omgeving voor je peuter

Peuters zijn actief, nieuwsgierig en vol energie. Het creëren van een veilige en stimulerende omgeving voor je peuter is daarom van groot belang. Bij Fenna en Florien begrijpen we hoe belangrijk het is om een veilige en comfortabele omgeving te creëren voor je kind, daarom delen we graag enkele tips voor het creëren van een veilige en stimulerende omgeving voor je peuter.

Zorg voor een veilige slaapomgeving

Een goede nachtrust is onmisbaar voor de ontwikkeling van je peuter. Zorg daarom voor een veilige slaapomgeving. Gebruik een stevig ledikant met een goed passend matras en dekbed. Dek het ledikant niet te vol, zodat je peuter zich vrij kan bewegen tijdens het slapen. Zorg er ook voor dat er geen losse voorwerpen in het ledikant liggen, zoals knuffels, dekens of kussens. 

Kies veilige meubels en accessoires

Kies meubels en accessoires die veilig zijn voor je peuter. We hebben van Fenna & Florien duurzame meubels die praktisch zijn voor je peuter. De meubels van Fenna & Florien hebben geen scherpe randen en zijn ideaal voor jouw actieve peuter. 

Maak gebruik van kleur 

Kleur kan een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van je peuter. Gebruik kleuren die rustgevend en ontspannend zijn in de slaapkamer en kleuren die stimuleren en motiveren in de speelkamer. Kies voor heldere kleuren die aandacht trekken en stimuleren om te spelen. We hebben bij Fenna & Florien gratis kleurstalen om de meubels te matchen met de kamer.

Houd rekening met de groei van je peuter

Peuters groeien snel en hun behoeften veranderen voortdurend. Houd hier rekening mee bij het inrichten van hun kamer. Kies meubels en accessoires die meegroeien met je peuter en gemakkelijk aangepast kunnen worden aan hun veranderende behoeften.

Houd de ruimte opgeruimd

Een opgeruimde kamer zorgt voor een rustige en veilige omgeving voor je peuter. Zorg voor voldoende opbergruimte voor speelgoed, kleding en andere spullen. We hebben van Fenna & Florien fijne speelgoedbakken waar het speelgoed in opgeborgen kan worden, daarnaast staat het netje.

Terug naar blog
1 van 4