Van Peuterbed naar Kinderbed

Van Peuterbed naar Kinderbed

Kinderen groeien enorm snel en voor je het weet zijn ze alweer te lang geworden voor hun bed. Voor iedere ouder gaat er een punt komen dat het tijd is om van een peuterbed naar kinderbed te gaan. Maar waar kiest u dan voor en waar moet u allemaal opletten bij het aanschaffen van een kinderbed? Wij vertellen je het in deze blog!

Hoe lang ligt uw kind in een peuterbed?

Een peuterbedje heeft een afmeting van 70 × 150 cm, waar een peuter vanaf 2,5 jaar tot en met ongeveer 7 jaar in kan slapen. Een peuterbed, ook wel juniorbed genoemd is een ‘tussenmaat’ die de stap van een ledikant naar een kinderbed een stuk kleiner maakt. Wanneer de kleine te groot is geworden voor het peuterbed wordt het tijd voor een kinderbed, ook we bekend als een tienerbed of eenpersoonsbed.

Het aanschaffen van een kinderbed

Is het tijd geworden voor een kinderbed? Dit is wat u moet weten! Een kinderbed is eigenlijk hetzelfde als een tienerbed of eenpersoonsbed. Deze heeft de afmetingen van 90 × 200 cm en kan in principe mee tot uw kind het huis uit gaat. Een kinderbed kopen is dus zeker een investering. Als u bang bent dat uw kindje uit bed gaat vallen, kunt u er ook nog voor kiezen om hekjes rond het bed te plaatsen. Zo voorkomt u dat uw kind uit bed valt tijdens het slapen en kunnen zowel u als uw kind lekker slapen.

Kinderbedden van Fenna & Florien

Heeft u nog wat inspiratie nodig voor een leuk kinderbed? Misschien zijn de kinderbedden van Fenna & Florien wel wat voor u! Bij Fenna & Florien vindt u een divers aanbod aan kinderbedden gemaakt van duurzaam en hoogwaardig hout. De bedden zijn te verkrijgen in trendy kleuren. Ook zijn het lattenbodem en koudschuimmatras los te verkrijgen. Wilt u het kinderbed goed laten passen bij de kinderkamer? Dan kunt u op de website van Fenna & Florien gratis kleurstalen bestellen. Zo weet u zeker dat de kleur goed zal passen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Onze collectie

1 van 4