Vintage Kinderkamertrends: Terug in de Tijd met een Moderne Twist

Vintage Kinderkamertrends: Terug in de Tijd met een Moderne Twist

Vandaag nemen we een nostalgische duik in de wereld van vintage kinderkamer trends, maar met een moderne knipoog. Want wie zegt dat teruggaan in de tijd niet hand in hand kan gaan met een flinke dosis stijl? Dus, stof die oude LP's af en laat die vintage vibes de kinderkamer betoveren!

1. Retro Kleurenpalet: Van Avocado tot Mosterdgeel

We beginnen met een knal van kleur! Denk aan retro tinten zoals avocado groen, mosterdgeel en zachte oranje tinten. Mix ze in kussens, beddengoed, of zelfs op de muren en kindermeubels voor dat instant retro gevoel met een moderne twist. Bij Fenna & Florien maken we je kindermeubels in elke mogelijke kleur die je maar kan bedenken. Hierdoor past jouw meubel perfect bij je vintage kinderkamer. 

2. Rotan Revival: Charme van het Weefsel

Rotan is terug en het is cooler dan ooit. Voeg een vleugje vintage charme toe met een rotan wiegje, kinderstoeltje of zelfs een wandspiegel. Het brengt een natuurlijke, gezellige sfeer in de kamer en geeft een knipoog naar de goede oude tijd.

3. Upcycled Meubels: Oud wordt Nieuw

Vintage betekent niet altijd antiek. Upcycle oude meubels met een likje verf en een moderne draai. Denk aan een oud dressoir met een fris kleurtje of een vintage kastje omgetoverd tot een moderne opbergplek. Lees voor wat inspiratie over upcycled meubels onze blog over dit ondewerp! De meubels van Fenna & Florien bestaan voor 90% uit houtafval. Hier worden oude meubels van consumenten voor gebruikt, waardoor oude meubels worden omgetoverd tot prachtige duurzame meubels.

4. Retro Speelgoed: Van Houten Blokken tot Knikkerbanen

Breng wat ouderwets plezier terug met retro speelgoed. Houten blokken, knikkerbanen, en misschien zelfs een vintage poppenhuis. Het is niet alleen leuk voor de kleintjes, maar het zorgt ook voor een stijlvolle decoratie. Zorg dan uiteraard ook voor een bijpassende speelgoedbak voor al het speelgoed!

5. Bloemen Behang: Floral Feestje op de Muren

Flower power is weer helemaal in! Kies voor bloemenbehang in zachte kleuren om een vleugje romantiek toe te voegen aan de kinderkamer. Het is alsof je een vintage bloementuin naar binnen brengt, maar dan zonder het gedoe van water geven.

6. Geïnspireerde Kunst: Vintage Posters en Prints

Versier de muren met geïnspireerde kunstwerken uit vervlogen tijden. Denk aan vintage posters, prints van klassieke kinderboeken illustraties, of zelfs retro filmposters. Het geeft de kamer een artistieke touch met een knipoog naar het verleden.

7. Retro Textiel: Zachte Strelingen met een Verhaal

Kies voor textiel met een retro flair. Denk aan gebreide dekens, gehaakte kussens, of zelfs quilts met een vleugje vintage. Het voegt niet alleen comfort toe, maar vertelt ook een verhaal van vroeger.

Back to the Future, Vintage Style!

Dus daar heb je het, een reis terug in de tijd met een moderne twist voor de kinderkamer. Vintage hoeft niet stoffig te zijn, het kan juist een stijlvolle en tijdloze look geven. Bekijk dus ook eens de meubels van Fenna & Florien, deze tijdloze kindermeubels zullen namelijk perfect in de vintage kinderkamer van jouw kleine passen. Deel jouw vintage geïnspireerde kinderkamer creaties en laten we samen teruggaan naar de toekomst!

Terug naar blog
1 van 4