Wanneer moet de babykamer klaar zijn?

Wanneer moet de babykamer klaar zijn?

Als je zwanger bent komt er ontzettend veel op je af, waaronder het inrichten van de babykamer. Als je baby’tje komt wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn. Voor de geboorte wil je de babykamer daarom ook zo goed als gereed hebben. Maar wanneer is dat en wanneer moet je beginnen met het inrichten van de babykamer? In deze blog vertellen wij jou stap voor stap hoe jij dit aan moet pakken.

Waarmee moet je beginnen in de babykamer?

Als eerste ga je kiezen hoe jij wilt dat de babykamer eruit ziet. Wil je het bijvoorbeeld speciaal voor een jongen of meisje inrichten of ga je liever voor een neutrale uitstraling. Op basis hiervan ga je de babykamer behangen en verven. Pas daarna is het handig om het meubilair aan te gaan schaffen, zoals het babybedje, commode, kast etc. Zo ga je zo efficiënt mogelijk te werk. Heb je wat inspiratie nodig voor het inrichten van je babykamer? Lees dan onze blog: ‘De leukste babykamers’.

Wanneer moet je beginnen met de babykamer?

Het is handig om op tijd te beginnen met het klaarmaken van de babykamer. Maar wanneer is op tijd? Het hangt eigenlijk vooral af van het meubilair. In nieuw meubilair kunnen schadelijke stoffen zitten, die tijd nodig hebben om eruit trekken. Daarom moet is het handig om rond de 26ste week van de zwangerschap of eerder te beginnen met het plaatsen van het meubilair. Daarvoor moet er dus al geverfd en behangt zijn. Heb je nog meubilair voor in de babykamer nodig? Neem dan een kijkje op de webshop van Fenna & Florien! Hier hebben ze mooi, strak, hip & duurzaam meubilair voor in de babykamer!

Is een babykamer nodig?

Mocht een babykamer net wat te veel op jullie plaat zijn of is er weinig plek voor? Dan is het ook altijd mogelijk om de babykamer in jullie eigen slaapkamer te maken. Zo kun je bijvoorbeeld ook altijd na de geboorte nog beginnen of verder met de babykamer. Wat heb je dan allemaal nodig? Zorg in ieder geval dat er een babybedje en commode staat. Vooral een co-sleeper is handig voor naast het bed de ouders. Kleding en babyspullen kun je altijd nog kwijt in jullie eigen kledingkast.

Ben jij benieuwd wat je allemaal nodig hebt voor in de babykamer? Lees dan onze blog 'Een baby op komst! Wat nu?'

Terug naar blog
1 van 4