Wat is eigenlijk de juiste commode?

Wat is eigenlijk de juiste commode?

Afmetingen commode

De commode is een onmisbaar meubel in een babykamer. De afmetingen van een commode zijn daarbij erg belangrijk. Een commode moet namelijk een bepaalde grootte hebben. Wil jij weten wat de goede afmetingen zijn van een commode? Dat vertellen we je in deze blog van Fenna & Florien.

Richtlijnen commodes

Je kunt niet zomaar elke commode gebruiken. Je moet namelijk opletten dat een commode aan de richtlijnen voldoet. Alleen dan weet je zeker dat je je kleintje veilig kan verschonen. Volgens de richtlijnen moet de achterkant van de commode een opstaande rand hebben van tenminste 3 centimeter of als er geen opstaande rand is, moet de commode tegen de muur geplaatst worden. Verder moet het blad minimaal 38 centimeter diep zijn en 60 centimeter breed. Fenna & Florien heeft drie verschillende modellen commodes:

Alle drie de commodes voldoen aan de afmetingen van de richtlijnen en commode Pepper heeft ook een opstaande rand van 3 centimeter, waardoor je deze commode niet per se tegen de muur hoeft te plaatsen.

Juiste afmetingen commode

Het is belangrijk de juiste afmetingen voor de commode te hebben, zodat je baby er veilig op ligt en jij je baby veilig kan verschonen. Er is een minimale lengte en breedte van de commode, omdat het aankleedkussen er volledig op moet passen. De optimale hoogte van de commode is vooral afhankelijk van jouw lengte. Bij Fenna & Florien hebben we daarom gekozen voor verschillende hoogtes. Als je wat langer bent, is commode Pepper wellicht wat comfortabeler en als je wat kleiner bent commode Polly.

De commodes van Fenna & Florien

Naast de standaard commodes, hebben we ook twee basismodellen commodes: commode Polly basic en commode Pepper basic. Deze commodes hebben dezelfde afmetingen, maar hebben alleen kastjes en geen lades. Alle commodes van Fenna & Florien zijn gemaakt van duurzaam berkenhout en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kan jij niet kiezen welke kleur je het mooist vindt? Vraag dan gratis kleurstalen aan!

Terug naar blog
1 van 4