Wat is het beste babyspeelgoed?

Wat is het beste babyspeelgoed?

Het is zo ver, het beste moment van je leven. Je baby is geboren. Je gunt je baby natuurlijk het beste en een van de manieren om dat te doen is het juiste speelgoed halen voor je baby. Waar moet je op letten bij het halen van speelgoed voor je baby en wat is het beste? Deze vragen gaan we hier onder beantwoorden.

Veiligheid gaat boven alles

Het belangrijkste is natuurlijk dat je baby veilig kan spelen zonder dat er ook maar een vorm van gevaar is. Dat is waarom de veiligheid van babyspeelgoed ook het belangrijkste aspect is van het speelgoed wat je aan je baby wil geven. Op die manier kan je baby zorgeloos genieten van spelen en op deze manier de wereld leren kennen. Veilig speelgoed voor baby’s is speelgoed dat niet ingeslikt kan worden, speelgoed zonder scherpe randen, kanten of punten, maar ook speelgoed dat schadelijk is als je baby het in zijn mond stopt, is onveilig. Dit zijn op het gebied van veiligheid de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij het aanschaffen van babyspeelgoed.

Stimulatie is het beste speelgoed

Wat het belangrijkste is voor je baby is dat hij of zij dingen kan ontdekken en leert wat er te beleven valt. Speelgoed wat dit bevordert, is dan ook het beste. Een plastic spiegeltje voor in de box of op een knuffel is hiervoor perfect. Je baby weet natuurlijk nog niet dat de persoon in de spiegel hij of zij zelf is, maar op deze manier is hij of zij wel constant vergezeld door een leuk vriendje of vriendinnetje. Dit helpt nog beter als het spiegeltje verwerkt zit in een knuffeltje of ander speelgoed. Een ander type speelgoed dat goed is voor een pasgeboren baby, is een muziekdoos waar rustgevende muziek uit komt. Baby’s zijn erg gevoelig voor ritme, dus door gebruik te maken van een rustgevende muziekdoos, stimuleer je de ontwikkeling van je baby op een leuke en fijne manier.

Spelen gebeurt voornamelijk in de box

In de eerste paar maanden van het leven van je baby zal het spelen van je baby natuurlijk voornamelijk in de box plaatsvinden. Hier zal je baby in de eerste maanden van zijn of haar leven ook de meeste tijd door brengen. Het is daarom belangrijk dat de box niet overspoeld wordt met speelgoed. Het is daarom belangrijk dat je het speelgoed van je baby als het niet gebruikt wordt goed opbergt. Dit kan bijvoorbeeld in de prachtige, op maat gemaakte opbergdozen van Fenna & Florien. Zo zorg je er voor dat aan het einde van de dag, alles netjes opgeruimd is. Dit zal voor rust zorgen voor zowel je baby als voor jezelf.

Terug naar blog
1 van 4