Welk speelgoed is het beste voor mijn peuter?

Welk speelgoed is het beste voor mijn peuter?

Er is weinig zo belangrijk voor je peuter dan dat hij goed en leuk kan spelen. Door te spelen leert je peuter zich namelijk te ontwikkelen en zal hij of zij de wereld en omgeving leren kennen. Hier is het natuurlijk nog wel belangrijk dat je het juiste speelgoed geeft aan je peuter. Een peuter van 4 heeft natuurlijk compleet andere behoeften dan een peuter van 2. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de ontwikkeling van je peuter. Op die manier draag je met het juiste speelgoed, goed bij aan de ontwikkeling van je peuter.

Peuters van 1 tot 2 en hun behoeften

In tegenstelling tot een baby is een peuter van 1 tot 2 een stuk mobieler, dat is waarom het belangrijk is om met het speelgoed op deze nieuwe mobiliteit in te spelen. Wat hier nog wel belangrijk is, is dat er wel rekening gehouden wordt met het feit dat het speelgoed ook wel tegen een stootje kan. Het beste speelgoed voor een peuter van 1 tot 2 bestaat dus uit een loopauto of loopfiets, een bal, een pop, stapelblokken en nog veel meer. Dit zijn ook allemaal speelgoed artikelen waar geen kleine onderdelen bij zitten. Bij een peuter van 1 tot 2 is dit nog van belang, omdat deze peuters nog alles in hun mond stoppen.

Peuters van 3 tot 4, een wereld van verbeelding

Peuters van 3 tot 4 gebruiken hun verbeelding ook al veel tijdens het spelen. Het is dan ook erg belangrijk dat je als ouder op deze behoefte in speelt als het aankomt op het aanschaffen van speelgoed. Speelgoed dat goed inspeelt op deze behoefte is speelgoed waar je dingen moet maken zoals Duplo, Knex en blokken. Ook knutselen wordt populairder op deze leeftijd, haal daarom krijt, klei en waterverf waar je peuter leuk mee aan de slag kan. Tot slot zijn verkleedkleren en accessoires om bijvoorbeeld winkeltje mee te kunnen spelen erg leuk voor kinderen op deze leeftijd. Zo heb je wat inspiratie, maar wees vooral niet bang om zelf dingen te bedenken, jij kent je kind natuurlijk het beste!

Opgeruimd staat netjes

Om aan het einde van de dag wat rust te creëren bij jezelf en bij je peuter is het natuurlijk belangrijk dat alles goed opgeruimd wordt. Om alles goed en leuk op te bergen is het het beste om een goede opbergdoos te gebruiken. Een goed voorbeeld is onze eigen opbergdoos van Fenna & Florien. Deze is op maat gemaakt en is volledig naar uw wens, zo kunt u ze er leuk uit laten zien, wat er voor zal zorgen dat uw peuter het opruimen niet vervelend gaat vinden, omdat het in de leuke opbergmand mag. Haal daarom de beste opbergdozen bij Fenna & Florien.

Terug naar blog
1 van 4