Welke kleuren zijn het meest geschikt voor en babykamer en welke kleuren niet?

Welke kleuren zijn het meest geschikt voor en babykamer en welke kleuren niet?

Voordat de baby geboren wordt, zijn we al bezig om de babykamer in te richten, maar welke kleuren hebben de meeste potentie. Er zijn ook namelijk te felle kleuren die de baby kunnen laten overprikkelen en dat zou je willen voorkomen. We zouden liever kiezen voor een wat rustige kleur. Verder in de blog kom je erachter wat het beste is voor de babykamer.

Kleuren die helder worden voor de baby’s

In de eerste maand na de geboorte kan de baby nog geen contrast zien tussen kleuren. Na de eerste 4 tot 6 weken begint de baby basiskleuren te onderscheiden. Vaak is rood de eerste kleur die de baby kan onderscheiden van andere kleuren, gevolgd door geel, groen en later ook blauw. Na 4 maanden kan de baby de primaire kleuren onderscheiden en wordt ook duidelijk welke kleuren er al die tijd in de kamer aanwezig waren.

Hoe vul je een kamer met kleur

Om een basis babykamer te creëren heb je eerst een muur nodig waar het meeste licht op valt. Deze muur kan worden geverfd in een rustgevende kleur, bijvoorbeeld met pasteltinten of een zachte kleur uit het kleurenpalet van baby's. Je hebt ook de mogelijkheid om niet de hele muur één kleur te geven. Je kunt ook hoeken maken met verschillende hoogtes, waarbij je donkerdere en/of lichtere tinten van dezelfde kleur gebruikt. Cirkels zijn ook nog steeds een trend die vaak terugkomt. Nu baby's erg gevoelig zijn voor kleuren, kun je ook overwegen om een mooie muurschildering te maken met lichte tinten, maar dat hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Welke kleuren hebben Fenna & Florien

Wat hebben Fenna & Florien te betekenen voor jouw nieuwe babykamer. Als je juist een rustige tint gebruikt op de muren kunnen de bedden, commodes, kledingkasten en speelgoedbakken van Fenna & Florien de hoofdkleur maken in jouw baby kamer. Wanneer u nog zit te twijfelen welke kleur het beste bij de babykamer past kunt u gratis kleurstalen van ons bestellen. We geven u ook de mogelijkheid om zelf een kleurcode in te sturen voor uw meubel naar keuze.

Terug naar blog
1 van 4