ergonomie en veiligheid kindermeubelen

Het belang van ergonomie en veiligheid bij het kiezen van kindermeubelen

Als ouders willen we allemaal het beste voor onze kinderen, en dat geldt ook voor hun gezondheid en veiligheid. Als het gaat om het kiezen van meubels voor onze kinderen, is het belangrijk om rekening te houden met zowel ergonomie als veiligheid. Ook kinderen brengen tenslotte veel tijd door met zitten en het gebruiken van meubels, dus het is van cruciaal belang dat we stukken kiezen die hun groeiende lichaam ondersteunen en ze beschermen tegen schade.

Ergonomie

Ergonomie verwijst naar de studie van de efficiëntie van mensen in hun werkomgeving en hoe ze hun werkomgeving kunnen optimaliseren om aan hun behoeften te voldoen. In het geval van kindermeubilair omvat ergonomie het kiezen van stukken die zijn ontworpen om hun zich ontwikkelende lichaam te ondersteunen en een goede houding te bevorderen. Dit is vooral belangrijk omdat kinderen veel tijd aan bureaus, stoelen en in bed doorbrengen.

Als het gaat om het kiezen van een ergonomisch bureau voor uw kind, zorg er dan voor dat het de juiste hoogte heeft voor hun lengte. Hun voeten moeten plat op de grond staan en hun armen moeten comfortabel op het bureau kunnen rusten zonder te hoeven reiken of te spannen. Bij Fenna & Florien kun je je meubels ook op maat laten maken. Lees hier meer hierover.

Fysieke veiligheid

Naast ergonomie is veiligheid een andere belangrijke overweging bij het kiezen van meubelen voor kinderen. Dit omvat zowel fysieke veiligheid als chemische veiligheid. Fysieke veiligheid betekent meubels kiezen die stevig en stabiel zijn en die niet vallen of instorten als je kind erop klimt of springt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen scherpe randen of hoeken zijn die letsel kunnen veroorzaken.

Chemishe veiligheid

Chemische veiligheid verwijst naar het kiezen van meubels die vrij zijn van schadelijke chemicaliën en gifstoffen. Zoek naar meubels die zijn gemaakt van natuurlijke materialen en die door een gerenommeerde organisatie als niet-toxisch zijn gecertificeerd.

Bij Fenna & Florien worden al onze meubels gemaakt van een duurzaam hout van Unilin. Deze spaanplaten bestaan voor 90% uit houtafval van consumenten. Ontdek hier alle overige duurzame aspecten van onze meubels.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van uw kind bij het kiezen van meubels. Jonge kinderen hebben bijvoorbeeld meubels nodig die lager bij de grond staan en afgeronde hoeken hebben om verwondingen te voorkomen. 

Over het algemeen gaat het bij het kiezen van meubels voor kinderen om meer dan alleen esthetiek. Het is belangrijk om rekening te houden met ergonomie en veiligheid om ervoor te zorgen dat uw kind comfortabel en beschermd is tijdens het gebruik van hun meubels. Door stukken te kiezen die zijn ontworpen met de behoeften van uw kind in gedachten, kunt u helpen een goede houding te bevorderen, blessures te voorkomen en uw kind jarenlang gezond en gelukkig te houden. Houd dus bij het kopen van meubels voor uw kinderen rekening met deze belangrijke overwegingen.

Terug naar blog
1 van 4