Thema kinderkamer

Verschillende themakamers voor je kind

Het ontwerpen van een kinderkamer kan een leuk en creatief proces zijn en een manier om een leuke touch aan de ruimte toe te voegen, is door een themakamer op te nemen. Er zijn verschillende thema's die kunnen worden gebruikt om een unieke en gepersonaliseerde ruimte voor je kind te creëren. Hier zijn enkele populaire themakamers voor kinderen waar je aan kan denken bij het inrichten van je kinderkamer:

Ruimte/space

Een kamer met een ruimtethema is perfect voor kinderen die houden van alles wat met ruimte te maken heeft. Een donkerblauwe of zwarte muurkleur kan als achtergrond dienen, terwijl accenten zoals sterren, planeten en raketschepen kunnen worden verwerkt in beddengoed, muurstickers en decoraties. Glow-in-the-dark sterren aan het plafond kunnen een extra vleugje magie toevoegen. Ook de blauwe en grijze meubels van Fenna & Florien passen helemaal in dit plaatje.

Oerwoud

Een kamer met junglethema is geweldig voor kinderen die van dieren en avontuur houden. Groene muren en lommerrijke accenten kunnen een weelderig junglegevoel creëren, terwijl knuffeldieren en prints van dieren zoals leeuwen, tijgers en apen een speels tintje kunnen geven. Beddengoed in safaristijl en tentachtige constructies kunnen ook bijdragen aan het gevoel van avontuur. Ga je voor een junglekamer, dan vind je bij Fenna & Florien meubels in groen maar ook in aardetinten terug voor binnen het oerwoudthema. Bekijk bijvoorbeeld onze kledingkasten of commodes

Onder de zee

Een thema onder de zee kan een kalmerende en vredige ruimte voor kinderen creëren. Blauwe muren en accenten, zoals vissen en zeedieren, kunnen ervoor zorgen dat het voelt als een onder water oase. Maar ook blauwe meubels helpen hierbij mee. Zachte, vloeiende stoffen zoals doorzichtige gordijnen en luifels kunnen een dromerige sfeer creëren, terwijl schelpen en andere op de oceaan geïnspireerde decoraties kunnen bijdragen aan het thema. Voeg wat accessoires toe met blauwe en witte strepen, touwdecoratie of boot- en anker accenten en je kunt de kinderkamer ook maritiem inrichten. 

Prinses Kasteel

Voor kinderen die van sprookjes houden en van alles wat magisch is, is een kamer met een prinsessenkasteelthema perfect. Een kasteelvormig bed of baldakijn kan als middelpunt dienen, terwijl roze en paarse accenten en sprankelende decors een koninklijk gevoel kunnen creëren. Zachte verlichting, zoals fonkelende kerstverlichting, kan bijdragen aan de betoverende sfeer. Ook roze meubels kunnen binnen dit thema natuurlijk niet ontbreken!

Sport

Voor kinderen die van sport houden, is een kamer met een sportthema een geweldige manier om hun favoriete teams of activiteiten te laten zien. Muurstickers en posters van sportsterren kunnen worden gebruikt om een gepersonaliseerde ruimte te creëren, terwijl beddengoed en decor in teamkleuren kunnen bijdragen aan het thema. Denk hierbij aan meubels in de kleuren van de favoriete club bijvoorbeeld. Want wist je dat je bij Fenna & Florien ook je eigen kleur(code) kan aandragen? Zo kun je de meubels helemaal personaliseren naar jouw smaak. Het opnemen van functionele elementen zoals een basketbalring of een voetbalnet kan ook bijdragen aan het sportieve gevoel.

Kleurstalen aanvragen?

Wil je graag eerst eventjes de kleuren die je standaard binnen ons assortiment vindt in het echt bekijken? Geen probleem! Via onze website vraag je gemakkelijk en geheel gratis de kleurstalen in de gewenste kleuren op. 

Themakamer bij Fenna & Florien

Kortom, themakamers kunnen een geweldige manier zijn om een leuke en gepersonaliseerde ruimte voor kinderen te creëren. Van ruimte- en junglethema's tot prinsessenkastelen en sporten, er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Door gepersonaliseerde elementen en een functionele inrichting toe te voegen, kunt u een ruimte creëren die de interesses en passies van uw kind weerspiegelt, terwijl het ook dient als een functionele en comfortabele plek voor hen om te rusten en te spelen. Met de meubels van Fenna & Florien, die geheel binnen het gekozen thema passen, maak je daarmee de themakamer helemaal af!

Terug naar blog
1 van 4