Waar moet ik op letten bij de aankoop van een commode?

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een commode?

Een commode is een belangrijk onderdeel in de babykamer. Dit is de plek waar jij je baby’tje gaat verschonen, verzorgen en omkleden. Daarom wil jij natuurlijk de juiste commode kopen voor je kleintje. Maar hoe wat moeten de afmetingen van de commode zijn en waar moet jij op letten qua indeling? In deze blog vertellen wij je waar jij allemaal op moet letten bij het kopen van een commode!

Een commode met voldoende ruimte

Ten eerste heb je in een commode genoeg ruimte nodig om alle verschonings- en verzorgingsproducten in kwijt te kunnen. Daarnaast moet er een aankleedkussen op de commode passen waar jij je baby’tje op kan verzorgen en verschonen. Dit komt neer op een minimale afmeting van 75 × 60 cm. Mocht je meer ruimte willen boven bij de commode kun je altijd nog planken of kastjes aan de muur aanschaffen en monteren.

Juiste hoogte commode

Als je je baby’tje aan het verschonen bent is het fijn om rechtop te kunnen staan. Daarom moet je goed opletten op de hoogte van je commode. Het liefst is deze tussen de 90 en 105 cm afhankelijk van je eigen lengte, zodat jij gemakkelijk te werk kan gaan.

Een stevige commode

Deze tip ligt best wel voor de hand, maar zorg dat de commode stevig en stabiel is. Je wilt natuurlijk veel bewaren in en op de commode en je verzorgt en verschoont er je baby’tje op. Dan is het wel zo fijn en veilig dat de commode tegen een stootje kan.

Commode met een fijne indeling

Je wilt je commode het liefst zo efficiënt mogelijk indelen. Daarom is het goed om te kijken naar wat jij fijn vindt. Heb je liever alles in de losse laden of vindt je kastjes fijner? In laden kun je bijvoorbeeld alles apart bewaren en heb je je essentials snel bij de hand. In kastjes kun je bakken plaatsen om alles georganiseerd te houden. Ben je benieuwd naar hoe je je commode het beste in kan delen? Lees dan onze blog over: ‘Hoe deel je een commode in?’.

Het uiterlijk van de commode

Als je hebt gekeken naar de praktische zaken kun je gaan kijken naar het uiterlijk van de commode. De stijl kun je helemaal zelf kiezen liggend aan hoe jij de babykamer in gaat richten. De commode is een best wel prominent onderdeel van de babykamer, dus dan wil je wel dat deze mooi staat. Heb je nog wat inspiratie nodig voor een mooie commode? Neem eens een kijkje bij de commodes op de webshop van Fenna & Florien. Deze hebben verschillende indelingen en hippe kleurtjes voor in de babykamer!

Terug naar blog
1 van 4