Wat leg je in de commode?

Wat leg je in de commode?

Een commode is een van de onderdelen die je nodig hebt voor in een babykamer. Hierop verschoon je luiers van je baby en maak je je baby schoon. Bovendien hebben de meeste commodes veel opbergruimtes, waar je bijvoorbeeld veel verzorgingsproducten, luiers en rompertjes voor je baby in kan bewaren. Maar wat heb je nou echt allemaal nodig in zo’n commode en wat leg je hier allemaal in? Dat lees je in deze blog!

Wat voor commode moet ik kopen?

Commodes zijn er in verschillende vormen, maten, kleuren en met verschillende indelingen. Zo heb je commodes met lades, kastjes en combinaties daarvan. Waar jij voor gaat, ligt er maar net aan wat jij fijn vindt. Nog op zoek naar een fijne commode? Neem dan eens een kijkjes bij de commodes van Fenna & Florien. Zij hebben een aanbod van commodes met verschillende indelingen en hippe kleurtjes.

Baby verschonen en verzorgen

Het is handig om alles bij de hand te hebben als je je baby gaat verschonen en verzorgen. Daarvoor zijn een aantal essentials voor die je nodig hebt bij het verschonen en verzorgen van je kleintje. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Luiers

Luiers zijn nodig voor het verschonen van je baby. Bij een net geboren baby zul je hiervoor maat 0 of 1 nodig hebben. Billendoekjes Een handig en belangrijk middel bij het verschonen van je baby zijn billendoekjes. Hierbij moet je erop letten dat je billendoekjes zonder parfum, alcohol en olie koopt, zodat je kleintje geen irritatie zal ervaren.

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken hebben ontzettend veel doeleinden en zijn daarom een echte musthave voor je baby. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als handdoek, spuugdoekje, slabbetje, dekentje, omslagdoek en nog veel meer!

Babyzalf

Met babyzalf kun je je baby verzorgen bij bijvoorbeeld rode billetjes, uitslag of droge plekjes. Het kan helpen bij een heleboel kwaaltjes die je baby kan krijgen.

Speentjes

Wat extra speentjes in de commode kan nooit kwaad, zodat je er altijd een bij de hand hebt.

Thermometer

Het kan voorkomen dat je baby’tje koorts krijgt en daarom is het altijd handig om een thermometer bij de hand te hebben. Zo ben je er zo snel mogelijk bij!

Paracetamol zetpillen

Mocht je baby dan ineens koorts krijgen, dan heb je paracetamol zetpillen nodig. Zorg dat deze geschikt zijn voor het gewicht van jouw baby.

Vitamine D & K druppels

Er geldt het advies om kindjes van 0-4 jaar vitamine D druppels te geven. Als je geen borstvoeding geeft geldt er ook het advies om Vitamine K druppels te geven vanaf 8 dagen na de geboorte. Geef je wel borstvoeding is dit vanaf 3 maanden.

Rompertjes

Rompertjes zijn het meest voorkomende kledingstuk van je baby. Aangezien die nog al een vies wordt, kun je er maar nooit genoeg van hebben. Zorg daarom voor een goed voorraadje rompertjes voor in de commode.

Aankleedkussen + hoezen

Aankleedkussens en aankleedkussenhoezen zijn nodig voor op de commode om je baby'tje op te verschonen. Plaats het aankleedkussen op de commode en bewaar een voorraadje aankleedkussenhoezen in de commode.

Overige producten

Hierboven hebben we beschreven wat je echt allemaal nodig hebt voor in de commode. Naast dit kun je ook nog kleding, zoals sokjes, shirtjes, broekjes etc. bewaren in de commode zodat je je kleintje gemakkelijk om kan kleden. Ook kun je nog bedtextiel bewaren, zoals dekentjes, kussens en hoeslakens. Tenslotte als er nog plek is, kun je er nog badtextiel in bewaren, zoals badcapes, washandjes, handdoeken en ga zo maar door. Je kunt er ook altijd voor kiezen om dit in de kledingkast te bewaren uiteraard.

Ben jij benieuwd hoe je een commode in moet delen? Lees dan onze blog: ‘Hoe deel je een commode in?’.

Terug naar blog
1 van 4